Pokerin pelaaminen

Monet ihmiset rakastavat pelejä ja erityisesti uhkapelejä. Kunhan muistaa vastuullisen pelaamisen, voi uhkapeleistä saada mukavaa ajanvietettä ja jännitystä elämäänsä. Yksi suosituimmista uhkapeleistä on monien vuosien ajan ollut pokeri. Tämän pelin osaa lähes jokainen ja se onkin tuttu niin kirjallisuudesta, elokuvista, mainoksista ja ties mistä. Joitain vuosia sitten Suomessakin elettiin varsinaisen pokeribuumin kourissa, kun WSOP-turnauksia näytettiin Suomen televisiossa. Tämä lyhenne tulee tietysti nimestä World Series of Poker. Siinä maailman parhaat pokeripelaajat pelasivat isoissa turnauksissa ja katsoja sai jännittää heidän puolestaan sitä, kuka vie jättipotin mukanaan. Millainen peli pokeri sitten oikein on ja onko se vaikeaa oppia? Miten pokeria voi alkaa pelaamaan? Lue tästä artikkelista, niin kerromme tarkemmin kaiken, mitä sinun tulee tietää aloittaaksesi pokerinpelaamisen.

Pokeri

Pokerin siis tuntee lähes jokainen ja kynnys aloittaa pelaaminen onkin varsin matala. Keskeisimmät säännöt kannattaa kuitenkin kerrata, jotta pelit pääsevät varmuudella käyntiin. Perinteisessä pokerissa pelaajille jaetaan 5 korttia. Tämän jälkeen he voivat vaihtaa 3 kertaa kortteja ja yrittää saada mahdollisimman hyvä korttiyhdistelmä. Näiden korttien vaihtojen välissä pelaajat yleensä sitten asettavat panoksia. Jos joku pelaaja saa mielestään huonot kortit, hän voi jäädä pois missä tahansa kohdassa pelikierrosta. Sen jälkeen muut jatkavat pelikierroksen loppuun.

Pelissä siis yritetään saada mahdollisimman hyvä korttiyhdistelmä. Parhaat kädet ovat tietysti mahdollisimman monta samaa numeroa, suora tai väri. Myös täyskäsi on hyvä yhdistelmä ja siinä on kolme samaa korttia ja pari.

Pelissä toki yritetään saada hyvät kortit, jotta voi voittaa muut pelaajat. Pokeria voi kuitenkin pelata myös toisin, eikä aina katsoa vain pelkkiä kortteja. Pelaaja voi myös pelata muita pelaajia vastaan, tarkkailemalla heidän panostuksiaan, heidän eleitään ja ilmeitään. Näin voi päästä jyvälle muiden korteista ja osaa ehkä iskeä panostuksilla oikeaan paikkaan. Joskus voi voittaa pelikierroksen vaikka ei itsellä olisikaan hyviä kortteja. Jos aistii, ettei muillakaan ole kovin hyviä kortteja heti alussa, voi asettaa todella suuren panoksen ja yrittää pelottaa muut pelaajat pois pelikierrokselta. Näin voi saada helpolla rahaa, kun muut eivät uskalla lähteä mukaan.